Omschrijving

Ruime vrijstaande woning op een groot perceel! Wij bieden deze prachtige levensloopbestendige woning aan in het dorp Feinsum op een perceel van maar liefst 4.529 m² met slaapkamer en doucheruimte op de begane grond en gelegen op een unieke locatie met uitzicht op de Elfsteden(vaar)route. De woning is voorzien van een heerlijke zonnige tuinkamer met zicht op de kerktoren van Feinsum en heeft als extra nog een knusse woonkamer met fraai uitzicht over de landerijen en de Elfsteden(vaar)route. Verder is er op de begane grond nog een werkkamer, aangebouwde garage en zijn er op de 1e verdieping 2 slaapkamers met kunststof dakkapel, apart toilet en een grote zolder (met mogelijkheid tot het creëren van meerdere slaapkamers en badkamer). Ook aan de energiezuinigheid is gedacht met maar liefst 16 zonnepanelen (opbrengst circa 2500 kWh). En dan is er ook nog de mogelijkheid om nog een extra woning bij te bouwen op het naastgelegen deel van het weiland!

Begane grond:
Via de zij entree kom je in de hal met plavuizenvloer, die toegang geeft tot de bijkeuken en garage. De hal biedt toegang tot een ruim toilet met fonteintje, urinoir en radiator en ook is er een ruime voorraadkast en aan de overzijde is de compacte doucheruimte, welke is voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel, toilet en designradiator. Via de hal kom je in de ruime keuken met parketvloer, keurige keuken in hoekopstelling met vaatwasser, combi-oven, koelkast met vriezer, gaskookplaat, afzuigkap en door het grote raam heb je een prachtig uitzicht richting de tuin en het weiland. De knusse woonkamer heeft een sfeervolle gaskachel, 2 ruime vaste kasten en biedt een prachtig uitzicht over de landerijen. Via een klein opstapje kom je in de 2e hal met trapopgang naar 1e verdieping en doorloop naar de ruime werkkamer met airconditioning en aan de andere zijde de slaapkamer. De sfeervolle tuinkamer is voorzien van een eiken houten vloer, airconditioning en heeft aan beide zijden openslaande deuren naar de zij- en achtertuin en toegang naar een prachtige overkapping waar je heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte van het Friese platteland. De aangebouwde bijkeuken is voorzien van een plavuizenvloer, wasmachine aansluiting, cv-opstelling, keukenblok met warm- en koud water, radiator en deur naar de tuin en garage.

1e verdieping:
Overloop met dakraam en toegang tot apart toilet en 2 slaapkamers, beide voorzien van kunststof dakkapel. Ook is er nog een ruime zolder aanwezig die geschikt is voor het realiseren van meerdere slaapkamers, badkamer of een multifunctionele ruimte (bereikbaar via de hal d.m.v. vlizotrap).

Garage:
Aangebouwd steen, ongeïsoleerd, 5,2 meter diep en 4,7 meter breed met betonvloer, elektra, radiator, houten openslaande deuren en aparte loop deur. Aan de zijkant van de woning is een ruime oprit voor meerdere auto’s.

Tuin:
De prachtige aangelegde onderhoudsvrije tuin met veel groen is gelegen rondom de gehele woning. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je heerlijk genieten van de zon en onder het genot van een drankje kun je afkoelen onder de karakteristieke kastanjeboom en ervaar je de rust en ruimte van deze prachtige plek!

Bijzonderheden:
– begane grond vloer: beton / 1e- en 2e verdieping: hout
– elektrische installatie: 7 groepen en 2x aardlekschakelaar
– verwarming en warmwater voorziening d.m.v. een HR-combiketel (Intergas 2016)
– rechtstreeks aangesloten op riool
– 16 zonnepanelen (2014)
– airconditioning (ook geschikt als verwarming) aanwezig in tuinkamer en voorkamer
– schilderwerk buitenom in 2018 uitgevoerd
– energielabel C (geldig tot 12-12-2032)
– het geheel bestaat uit totaal 3 percelen; waarvan op 1 perceel de mogelijkheid bestaat voor de bouw van een woning
– achterliggende en naastliggende perceel wordt in gebruik gegeven aan een boer voor het houden van schapen. Bij verkoop komt dit gebruik te vervallen
– gehele buitenzijde woning schoongemaakt (december 2023)
– schoorsteen laten vegen en plaatsen nieuwe kap (december 2023)
– gehele woning opnieuw gevoegd (januari 2023)
– sloot aan achterzijde voor gezamenlijk onderhoud met de eigenaren van het aangrenzend weiland
– asbestclausule en ouderdomsclausule zullen onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst
– eigendomsoverdracht in overleg
– eigen grond: 4.529 m²

Isolatie:
Dubbel glas: ja
Muurisolatie: ja
Vloerisolatie: nee, behalve tuinkamer
Dakisolatie: ja

Feinsum:
Het dorp Feinsum ligt aan de Elfstedenvaarroute, 2 kilometer ten noorden van Stiens aan de weg Leeuwarden-Holwerd. Het is een terpdorp met lintbebouwing met als centraal punt een mooi oud kerkje uit de 12de eeuw. De bevolking van 165 inwoners (1 januari 2007) kent een grote verscheidenheid: oud inwoners, nieuwe friese import en import van elders. Van boerenbedrijf tot ambtenaar. Voor voorzieningen is men aangewezen op Stiens, Leeuwarden of Hijum. Feinsum en Hijum zijn tweelingdorpen. Het verenigingsleven is gecombineerd en het jaarlijkse dorpsfeest wordt beurtelings in een van beide dorpen gehouden. In Feinsum staan 60 woningen. De meeste daarvan staan aan de Holdingawei binnen de bebouwde kom, een aantal daarbuiten verspreid in de omgeving aan de Hege Hearewei, de Iestdyk, de Bredyk, de Poeldyk en de Poelhuzen. Tevens is er een kleinschalige uitbreiding aan de rand van het dorp Feinsum op een prachtige locatie wat het dorp zal verlevendigen. Verder is er een kleine haven met ligplaatsen, passanten steigers, een speeltuin en jeu de boules baan. Feinsum heeft busverbindingen met Stiens en Leeuwarden.

Afstanden:
Stiens: 2 km
Leeuwarden: 8 km
Dokkum: 24 km

Aan deze presentatie kunnen geen rechten aan worden ontleend. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, veelal aan de hand van de door verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Dit geldt voor onder meer de opgegeven maten, oppervlakten, isolatie en ouderdom van technische installaties.

Toelichtingsclausule NEN2580.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse?

Heb je interesse in deze woning of wil je een bezichtiging inplannen? Wij helpen je graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Ontdek ook jouw hypotheek mogelijkheden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kenmerken

Status

Verkocht

Vraagprijs

€ 450.000,- k.k.

Oplevering

In overleg

Energielabel

C

Bouwjaar

1900

Perceeloppervlakte

4.529 m2

Inhoud

815 m3

Woonoppervlakte

196 m2

Aantal kamers

6

Aantal badkamers

1

Buitenruimte

Tuin rondom

Ligging tuin

Oppervlakte

590 m2

Garage

Aangebouwd steen

Video

Plattegrond

Virtuele Tour