Omschrijving

Woning wordt verkocht per inschrijving, alle kandidaten die de woning hebben bezichtigd mogen tot uiterlijk woensdag 13 september 2023 voor 12:00 uur hun bod uitbrengen via hun Move-account. Heeft u geen Move-account maar de woning wel bezichtigd neem dan contact op met ons kantoor, telefoonnummer 058-2571825.

Op zoek naar rust, ruimte en frisse lucht? En de Waddenzee op loopafstand gelegen?
Kom dan kijken tijdens het Open Huis op donderdag 7 september a.s. van 15.00 uur tot 17.30 uur.

Op een prachtige locatie aan de Nieuwebildtdijk, nabij het dorp Oudebildtzijl, bieden wij deze vrijstaande (dijk) woning aan. De woning is in de loop van de jaren gemoderniseerd, uitgebouwd en heeft een slaapkamer beneden en zeer royaal slaapgedeelte op de 1e verdieping. In 2003 en 2021 is de woning uitgebreid en vanuit je woonkamer en keuken heb je een prachtig uitzicht over de Friese waddenkust met zijn vergezichten.

Begane grond:
Via de voor entree kom je in de royale woonkeuken met massief houtenvloer, sfeervolle keuken met inbouwapparatuur en trap naar 1e verdieping. Vanuit de woonkeuken kom je in de sfeervolle woonkamer met massief houtenvloer, houtkachel, openslaande deuren naar de tuin en kun je genieten van het unieke uitzicht. Via de trap kom je in het recentste aanbouw met bijkeuken met cv-opstelling, wasmachine aansluiting, 2 x dakraam en toegang tot de kelder en de tuin. De badkamer is modern en voorzien van een toilet, douche, wastafel en designradiator. Ook is er een slaapkamer met prachtig uitzicht in de tuin.

1e verdieping:
De vaste trap vanuit de keuken geeft toegang tot het slaapgedeelte/slaapkamer met dakkapel, ook is er voldoende ruimte voor meerdere bedden en ook heb je de mogelijkheid om je eigen werkplek te creëren in de naastgelegen ruimte die ook contact heeft met de woonkamer door middel van een soort van vide.

Garage:
Vrijstaand hout, 5,33 meter x 3,72 meter, voorzien van betonvloer en openslaande deuren.

Tuin:
De achtertuin is prachtig gelegen op het noordwesten en is circa 15 meter diep en 24 meter breed en vanuit de tuin heb je uniek uitzicht over de landerijen en de wadden dijk. Ook is er circa 10 jaar geleden een vrijstaande houten berging ( circa 20 m²) gerealiseerd. Deze berging is nu in gebruik als slaapplek en opbergruimte, maar biedt vele mogelijkheden!

Bijzonderheden:
– begane grond vloer: deels beton en deels hout, 1e verdieping: hout
– HR-combiketel, Nefit, circa 2017 ten behoeve van verwarming en warmwatervoorziening
– elektrische installatie:8 groepen en 2x aardlekschakelaar
– oorspronkelijke woning gerealiseerd in 1914, aanbouw woonkamer 2003, aanbouw achterzijde 2021
– er is een mogelijkheid om de woning gemeubileerd te kunnen kopen
– energielabel E (geldig tot 01-03-2032)
– ouderdomsclausule zal onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst
– gelegen in een gebied met beschermd dorpsgezicht
– perceel circa 680 m² belast met een recht van opstal t.b.v. Wetterskip Fryslan, jaarlijkse vergoeding € 8,78
– eigendomsoverdracht in overleg

Isolatie:
Dubbel glas: ja
Muurisolatie: ja
Vloerisolatie: nee
Dakisolatie: ja

Oudebildtzijl:
Oudebildtzijl heeft meer dan 1000 inwoners. Er wonen veel jonge gezinnen, er zijn vele ondernemers gevestigd en er is een actief verenigingsleven. Na de tweede wereldoorlog ontvolkte het dorp door de opkomende landbouwmechanisatie. Niet-Bilkerts ontdekten de dijkhuisjes, de rust, het landschap en de ligging van het wad. Het begon een forensisch dorp te worden en kreeg in 1948 de dorpsstatus. Het dorp heeft een rijke historie, heeft een prachtige karakteristieke dorpskern en ligt aan de Oudebildtdijk met de karakteristieke dijkhuizen waarvan de lintbebouwing zich uitstrekt van Oudebildtzijl tot aan Harlingen. Oudebildtzijl heeft een eetcafé, hotel, sportvelden, tennisbaan en een basisschool met peuterspeelzaal. Het dorp heeft tevens diverse aanlegsteigers en heeft verbinding met de Noordelijke Elfsteden vaarroute. Het nabijgelegen waddengebied is uniek en bied ruime wandelmogelijkheden. Op ca. 1 km vindt u de bekende buitendijkse polders, dit mooie kweldergebied is in de winter domein van duizenden ganzen die er overwinteren. In de zomer graast er vee op deze waddenkwelders, dit prachtige vogelrijke gebied heeft de status “Natuurgebied”.

Afstanden:
Leeuwarden: 15 km
Stiens: 7 km
Sint Annaparochie: 6 km
Groningen: 80 km
Amsterdam:140 km

Aan deze presentatie kunnen geen rechten aan worden ontleend. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, veelal aan de hand van de door verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Dit geldt voor onder meer de opgegeven maten, oppervlakten, isolatie en ouderdom van technische installaties.

Toelichtingsclausule NEN2580.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse?

Heb je interesse in deze woning of wil je een bezichtiging inplannen? Wij helpen je graag!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kenmerken

Status

Onder bod

Vraagprijs

€ 250.000,- k.k.

Oplevering

In overleg

Energielabel

E

Bouwjaar

1914

Perceeloppervlakte

680 m2

Inhoud

437 m3

Woonoppervlakte

95 m2

Aantal kamers

3

Aantal badkamers

1

Buitenruimte

Achtertuin

Ligging tuin

Noordwest

Oppervlakte

360 m2

Garage

Vrijstaand hout

Video

Plattegrond