Germeraad Makelaars Pieter Jellessingel 9
9051 BV Stiens

Menaam, of Menaldum

Op zoek naar een woning of uw woning verkopen in Menaam? Dan is Germeraad uw makelaar. 25 jaar geleden zijn wij opgericht in Leeuwarden, maar al jaren gevestigd in Stiens. Op zoek naar uw droomwoning in Menaam? Voor koop en verkoop moet u bij Germeraad zijn. Lees op deze pagina meer over Menaam en Germeraad makelaars. Wij helpen u graag het perfecte huis te vinden in de omgeving van Menaam.

Geschiedenis Menaam

Het vroegere Menaldum is een terpdorp dat enkele eeuwen voor de jaartelling tussen Donrijp en Beetgum is ontstaan. Hoewel Berlikum en Donrijp twee van de belangrijkere dorpen waren, werd Menaldum de hoofdplaats van de grietenij (voorlopen van de Nederlandse gemeenten). Tot 2018 was Menaldum de hoofdplaats van de gemeente Menaldumadeel.

Menaam ligt zo’n 12 kilometer ten westen van Leeuwarden. De gehele gemeente Menaldumadeel kent zo’n 13.500 inwoners. Het dorp is gunstig gelegen vlak bij de uitvalswegen richting Leeuwarden, Harlingen en Amsterdam.

Wonen in Menaam

Menaldum zelf kent zo’n 2.600 inwoners en voornamelijk een forensendorp. Er zijn diverse voorzieningen zoals een supermarkt, benzinepomp, bakker, slager, chinees en kapper. Dit alles verspreid over het dorp

Voor de kinderen heeft Menaldum twee basisscholen. Ook zijn er vele (sport)verenigingen voor voetbal, tennis, muziek, kaatsen, hengelsport, schaatsen en meer.

Afstanden

Bekijk hier de afstanden tot diverse plaatsen om Menaam.

  • Leeuwarden: 13 km
  • Harlingen: 18 km
  • Amsterdam: 132 km

"Als makelaarskantoor zijn we niet uit op snelle éénmalige successen"

Uw aan- en verkoopmakelaar in Menaam

Germeraad is dankzij de jaren ervaring een goede hulp bij de aan- en verkoop van uw woning. Anton Germeraad is al 40 jaar actief als makelaar en heeft Germeraad 25 jaar geleden opgericht. Sinds 2016 heeft zoon Pieter het stokje overgenomen. Als vader en zoon is Germeraad makelaars uitgebouwd tot een bedrijf waar service, kwaliteit en een sociaal gezicht voorop staan.

“Als makelaarskantoor zijn we niet uit op snelle éénmalige successen, maar hebben we juist bewezen op de lange termijn succes te hebben met persoonlijke betrokkenheid.”

Afspraak maken

Germeraad Makelaars is dé makelaar in Menaam en omgeving (Menaldum)

Germeraad staat voor vertrouwen, kwaliteit, hoge service, persoonlijk contact en vernieuwingen. De uitstraling van het pand, de makelaardij en de werkwijze van Germeraad Makelaars staan garant voor laagdrempeligheid. Zaken die ervoor zorgen dat er een standvastige basis wordt gecreëerd in de relatie makelaardij – klant.

Neem gerust vrijblijvend contact op met Germeraad Makelaars.

Waarmee kunnen we u helpen?

Onze adviseurs staan u graag te woord!
Afspraak maken