Germeraad Makelaars Pieter Jellessingel 9
9051 BV Stiens

Makelaar Stiens

Op zoek naar een woning of uw woning verkopen in Stiens? Dan is Germeraad uw makelaar. 25 Jaar geleden zijn wij opgericht in Leeuwarden, maar al jaren gevestigd in Stiens. Uw makelaar in Stiens!

Geschiedenis van Stiens

Met een oude kern die een aantal eeuwen voor het begin van de jaartelling is ontstaan, Ten noorden van Leeuwarden, groeide Stiens uit tot een van de belangrijkste terpdorpen. Vandaag de dag vallen de buurtschappen Tichelwurk, Hoarne en Truerd ook onder het dorp.

In het hart van Stiens ligt de Sint-Vituskerk. Zij werd als katholieke kerk gesticht en was een zusterkerk van de Sint-Vituskerk van Oldehove. In de nu lege nissen naast de deur in de toren hebben waarschijnlijk de beelden van Vitus en Anna gestaan, de heiligen waar de kerk aan is gewijd.

Wonen in Stiens

Stiens is het grootste dorp van de gemeente Leeuwarderadeel met zo’n 8000 inwoners en ligt gunstig gelegen aan de N357. Het drop is goed voorzien met diverse winkels (Hema, Kruidvat, Zeeman, Pearle, Marskramer, DA Drogist), supermarkten, 4 basisscholen, sportcentrum ‘It Gryn’ (Binnen- en buitenbad en div. sporthallen, sportvelden, cultureel centrum ‘De Skalm’ en een kinderboerderij.

De bevolking kent een grote verscheidenheid: Oud inwoners, nieuwe Friese import en import van elders. Stiens kent goede busverbindingen met Leeuwarden.

Afstanden

Bekijk hier de afstanden tot diverse plaatsen om Stiens.

  • Amsterdam: 142 km
  • Groningen: 80 km
  • Dokkum: 25 km
  • Leeuwarden: 7 km
  • Ameland: 18 km (veerboot)

"Als makelaarskantoor zijn we niet uit op snelle éénmalige successen"

Uw aan- en verkoopmakelaar in Stiens

Germeraad is dankzij de jaren ervaring een goede hulp bij de aan- en verkoop van uw woning. Anton Germeraad is al 40 jaar actief als makelaar en heeft Germeraad 25 jaar geleden opgericht. Sinds 2016 heeft zoon Pieter het stokje overgenomen. Als vader en zoon is Germeraad makelaars uitgebouwd tot een bedrijf waar service, kwaliteit en een sociaal gezicht voorop staan.

“Als makelaarskantoor zijn we niet uit op snelle éénmalige successen, maar hebben we juist bewezen op de lange termijn succes te hebben met persoonlijke betrokkenheid.”

Germeraad staat voor vertrouwen, kwaliteit, hoge service, persoonlijk contact en vernieuwingen. De uitstraling van het pand, de makelaardij en de werkwijze van Germeraad Makelaars staan garant voor laagdrempeligheid. Zaken die ervoor zorgen dat er een standvastige basis wordt gecreëerd in de relatie makelaardij – klant.

Afspraak maken

Waarmee kunnen we u helpen?

Onze adviseurs staan u graag te woord!
Afspraak maken