Germeraad Makelaars Pieter Jellessingel 9
9051 BV Stiens

Uw aan- en verkoop makelaar in Leeuwarden met 40 jaar ervaring?

Omdat wij al jaren actief zijn kunnen wij u op een goede manier helpen bij het aan- of verkopen van een huis. Anton Germeraad is al 40 jaar actief als makelaar en sinds 2016 heeft zijn zoon Pieter het stokje formeel overgenomen. Als vader en zoon hebben zij deze makelaardij uitgebouwd tot een bedrijf waar service, kwaliteit en een sociaal gezicht voorop staan.

Meer informatie over wonen in Leeuwarden?

Ljouwert (Fries) is de hoofdstad van de provincie Fryslan en telt circa 96.000 inwoners. In 2018 is Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa, het grootste evenement in de geschiedenis van Friesland. Er zijn internationale evenementen voor jong en oud in de hele provincie en het Waddengebied, met als cultureel hart de binnenstad van Leeuwarden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Leeuwarden gaat terug tot in de Romeinse tijd. Toen woonden er al mensen op de plek waar nu de Oldehove staat. Leeuwarden is ontstaan op terpen die werden opgeworpen aan een inham van de Middelzee die later dichtslibde en werd ingepolderd. De riviertjes Ee, Vliet en Potmarge mondden bij deze terpen uit in zee. In 1435, hetzelfde jaar dat Oldehove, Nijehove en Hoek samengevoegd werden tot één stad, Leeuwarden, kreeg Leeuwarden stadsrechten.

Negentiende eeuw

In de negentiende eeuw werden de verbindingen van de stad verbeterd. In 1827 begon het rijk met de aanleg van straatwegen van Leeuwarden naar Overijssel en naar Groningen, Harlingen, Sneek en Lemmer. Voorts werden de oude trekvaarten uitgediept en verbeterd. In 1863 kwam de spoorverbinding tussen Leeuwarden en Harlingen. Snel daarna kwamen de lijnen met Zwolle, Groningen en Sneek tot stand.

Tegenwoordig heeft Leeuwarden een uitgebreid winkelaanbod

De belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwestad, Wirdumerdijk, het Wilhelminaplein en de Voorstreek. In 2013 open de het nieuwe Fries Museum zijn deuren aan het Wilhelminaoplein waar wekelijks op vrijdag de markt plaatsvindt. Voor evenementen heeft de stad het WTC Expo, dit is een modern complex voor onder andere beurzen en concerten, tevens is er een Holland Casino gevestigd. In 2015 is naast dit complex de Elstedenhal geopend, een moderne nieuwe overdekte ijsbaan.

Aan de rand van het centrum ligt winkelpark de Centrale, hier zijn diverse grote speciaalzaken, een bouwmarkt en een KFC gevestigd. Uiteraard heeft de stad ook geen gebrek aan horeca, toerisme en cultuur.

Leeuwarden Vrij-Baan

Op dit moment wordt onder de naam “Leeuwarden Vrij-Baan” hard gewerkt aan de bereikbaar van de stad. Er is een herinrichting van het Stationsgebied, de invalswegen worden verbeterd en er zijn diverse projecten gaande om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

"Zoals iedere hoofdstad is Leeuwarden altijd in beweging!"

Op zoek naar een makelaar in Leeuwarden?

Waarom schakelt u Germeraad Makelaars in tijdens de zoektocht naar en/of de verkoop van een huis in Leeuwarden? Wij zijn inmiddels al jaren gevestigd in Stiens maar 25 jaar geleden opgericht in Leeuwarden. Door deze verbintenis met de stad kunnen wij u op de juiste manier helpen tijdens deze zoektocht naar uw droomplek. De beste buurten? Een realistische prijs? Wij helpen u graag.

Afspraak maken

Waarmee kunnen we u helpen?

Onze adviseurs staan u graag te woord!
Afspraak maken