Germeraad Makelaars Pieter Jellessingel 9
9051 BV Stiens

Energiezuiniger wonen? Of van plan je huis te verkopen en eerst je energielabel verbeteren? Met de juiste aanpak kun je de meeste huizen omtoveren tot een B energielabel.

Tip 1: Nieuw ketel

Een oude CV-ketel kan veel energie kosten. Kies je voor een hoogrendementsketel dan bespaar je tot € 400 per jaar. Voor een nog hoger rendement kun je besluiten om over te gaan tot een combiketel die op een zonneboiler kan worden aangesloten.

Tip 2: HR-glas of dubbelglas

Woningen met enkel glas zorgen voor warmteverlies. Door te kiezen voor dubbelglas, drievoudig glas of HR-glas verbeter je de isolatie en heb je minder geluidsoverlast. Met deze tip kun je jaarlijks tot € 240 besparen op je stookkosten.

Tip 3: Isolatie

De grootste winst valt te behalen met het isoleren van je woning. Soms betekent dit dat je het energielabel kan wijzigen van G naar B. Gevel-, dak-, vloer- en glasisolatie aanbrengen in je huis is een flinke investering, maar het bespaart je gemiddeld veel aan stookkosten.

Tip 4: Zonnepanelen

Door je eigen energie op te wekken, verbeter je het energielabel van je woning. In veel gevallen ga je 1 of 2 sprongen omhoog. De grootte van de investering en het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van het woonoppervlakte van je woning.

Tip 5: Warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een energiesysteem dat warmte uit de lucht, water of grond omzet in warmte voor in je woning. De voorwaarde is wel dat de woning al minimaal een C label heeft.

Tip 6: Ventilatie

Met een goed ventilatiesysteem kun je warmte terug winnen. Een WTW-installatie voert warm lucht langs koude lucht, zodat de warmte terugkeert met instromende lucht. Een duurzame oplossingen dat je energielabel verbetert.

Via verberterjehuis.nl kun je stap voor stap je huis verduurzamen. Je krijgt inzicht in de kosten, hoeveel het oplevert en hoeveel subsidie je ontvangt. 

Vragen of je energielabel? Neem contact op. We staan je graag te woord.