Germeraad Makelaars Pieter Jellessingel 9
9051 BV Stiens

In het nieuws: een biedlogboek

Afgelopen week kwam in het nieuws dat demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken een biedlogboek wil invoeren. Wat gaat dat voor u inhouden?

Wat is een biedlogboek?

Een biedlogboek is in een aantal andere landen al verplicht. Bieders en verkopers kunnen daarin zien hoe het bieden is verlopen, nadat de woning is verkocht. Daardoor wordt het proces eerlijker, omdat het niet meer mogelijk is om oneerlijk te handelen door de makelaar, bijvoorbeeld door de prijs verder op te drijven in het gesprek. In eerste instantie is het idee dat de branche, dus de makelaars, dit zelf gaan regelen. Als dit niet of te weinig gebeurt, wordt overwogen om dit via wetgeving af te gaan dwingen.

Waarom een biedlogboek?

Dit idee is aangedragen naar aanleiding van de overspannen woningmarkt en de constatering van Vereniging Eigen Huis dat er veel misstanden over makelaars gedaan werden over oneerlijk handelen. Het plan bevat ook andere ideeën om de woningmarkt overzichtelijker en eerlijker te maken, zoals het verplicht stellen van voorbehoud financiering en de bouwkundige keuring. Deze worden nu soms achterwege gelaten door huizenzoekers om meer kans te maken op een woning, maar hiermee lopen ze groot financieel risico.

Wat vindt Germeraad Makelaars?

Wij zouden het een goede zaak vinden als een biedlogboek zou worden bijgehouden. Door de krapte op de woningmarkt zijn mensen in hun haast om een woning te kopen, geneigd om hier veel voor over te hebben. Ook wij hebben de verhalen gehoord dat andere makelaars hier misbruik van maken. Dit gaat geheel tegen onze waardes in.

Op zoek naar een woning in Friesland? Bekijk ons huidige woningaanbod of neem contact op.Onze adviseurs staan u
graag te woord!

Uw woning verkopen is een misschien een grote stap en doet u natuurlijk niet dagelijks. Goed advies en begeleiding is daarom van groot belang. Bij Germeraad Makelaar zijn uitgebreide informatieverstrekking, persoonlijk advies, betrokken begeleiding en een correcte manier van omgaan vanzelfsprekendheden! Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en verloopt de verkoop van uw huis succesvol en volledig naar wens. Wat is de werkwijze van het verkooptraject?

Om u het beste te kunnen adviseren, hanteren wij de volgende stappen:

  • Stap 1: Wij bekijken de staat van uw woning.
  • Stap 2: Wij geven inzicht in de marktsituatie van nu.
  • Stap 3: Wij bespreken uw wensen en de bijbehorende mogelijkheden.
  • Stap 4: Wij geven een reële indicatie van de marktwaarde van uw woning.
  • Stap 5: Bent u overtuigd van onze dienstverlening en de meerwaarde die wij als makelaar kunnen bieden? Dan starten wij samen met de verkoop van uw huis.

Waarom kiest u voor Germeraad als verkoopmakelaar?

Wij geloven dat Germeraad Makelaars zich onderscheidt met de best denkbare begeleiding als het gaat om keuzes op de woningmarkt. De hulp van ons bedrijf wordt daarbij gekenmerkt door een eerlijk, persoonlijk karakter met respect voor mensen, een kwalitatief sterk aanbod van woningen, gedegen kennis van ons vak, in het bijzonder de vastgoedmarkt in Noord West Friesland e.o. Met onze manier van werken wordt het wisselen van woning een soepel proces met de beste deal waar je gelukkig van wordt.

Uw huisverkopen doet u bij Germeraad Makelaars!

Germeraad Makelaars staat u graag bij tijdens het verkooptraject met goede adviezen, inzichten in de markt en dit alles uiteraard in samenspraak met uw wensen. Tevens zijn wij aangesloten bij de NVM. Dit betekent dat wij garant staan voor kwaliteit en service. Tot slot hebben wij veel ervaring bij het begeleiden van senioren bij de overstap naar een woning die beter past bij de huidige en toekomstige behoeften en leefwensen.

Uw woning verkopen?

Voor meer informatie over onze dienstverlening bij de verkoop van uw woning neemt u contact met ons kantoor.