Germeraad Makelaars Pieter Jellessingel 9
9051 BV Stiens

Één van de services die wij aanbieden bij de verkoop van uw woning, is verkoopstyling advies. Natuurlijk wilt u uw huis netjes opruimen voor de verkoop, maar hoe pakt u dit het beste aan?

Wist u dat advies over verkoopstyling inbegrepen is bij ons opstartpakket woningverkoop? Lees  snel verder!

Waarom verkoopstyling?

Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan bij ons voorop, daarom helpen we u zoveel mogelijk bij het verkoopklaar maken van uw woning.

We begrijpen dat u uw huis inricht naar eigen smaak. Misschien houdt u van een industriële inrichting, klassiek, modern en strak, of kleurrijk en eclectisch. En dat is het fijne aan een woning, u kunt er helemaal uw eigen thuis van maken. Bovendien verzamelt u door de jaren heen natuurlijk allerlei verschillende meubels, accessoires en persoonlijke decoraties zoals foto’s en souvenirs.

Deze inrichting maakt van uw huis, echt uw thuis. Voor de verkoop kan dit echter nadelig zijn. In de zoektocht naar een nieuw huis, kan een potentiële koper zich laten afleiden door de inrichting van de woning. Niet iedereen kan hier “doorheen kijken”, zoals dat heet. Misschien houden kijkers van een sober Scandinavisch interieur, en zien ze hun eigen strakke bank niet staan op de plek waar nu uw opvallend gekleurde loungebank staat. Gevolg: huis afgekeurd. “Dit is niet echt iets voor ons”.

De verkoopstylist is er op gericht om uw woning voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk er uit te laten zien.

Wat houdt de verkoopstyling in?

Heeft u besloten uw woning door Germeraad Makelaars te laten verkopen? Dan volgt het verkoopgesprek, tijdens dit gesprek met de makelaar wordt van alles besproken, zoals de voorwaarden, vraagprijs van uw woning, etc. Maar we geven ook advies over verkoopstyling. De makelaar loopt met u door uw woning en geeft advies over hoe u uw woning zo aantrekkelijk mogelijk kunt presenteren.

Denk hierbij aan:

  • Wat zijn overbodig spullen die u het beste weghalen of verstoppen: denk aan keukenapparatuur of dat handige bijzettafeltje
  • Welke meubels zou u kunnen verplaatsen om de woning ruimtelijker te laten lijken
  • Berg persoonlijke spullen op zoals schoenen, speelgoed, tandenborstels en fotolijstjes
  • Beperk decoratie tot een minimum voor het ruimtelijk effect.
  • Denk bij het opruimen en schoonmaken ook aan de ramen, tuin en sanitair

Uw hele woning leeghalen hoeft natuurlijk niet, maar als stelregel kunt u misschien nemen dat u per meubel 1 tot 3 accessoires kunt laten staan. Bijvoorbeeld: laat 1 of 3 objecten op de schoorsteenmantel staan en verstop de rest even in een kast. Laat het koffiezetapparaat op het aanrecht staan, maar berg het tosti-ijzer en de waterkoker op.

U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u de woning schoonmaakt, opruimt en de tips van de makelaar doorvoert. Verse bloemen en een kleurrijke fruitmand zijn natuurlijk tijdloze klassiekers om de keuken, eettafel en woonkamer op te fleuren.

De dag van de fotografie

Wanneer de afspraak met de fotograaf is gemaakt, doet deze de finishing touch bij het maken van de foto’s. Net even een plant verplaatsen of een stoel aanschuiven bijvoorbeeld. Een slingerend snoer fatsoeneren of gordijn recht hangen.

Bovendien neemt onze fotograaf in zijn auto een aantal hippe woonaccessoires mee waarmee de woning van een paar modieuze details voorzien kan worden als de woning hierdoor beter op de foto komt. Eenmaal tevreden, zal de fotograaf beginnen met de foto’s. Maar dat niet alleen, afhankelijk van uw woning en keuze zal hij ook 360° foto’s, hoogtefoto’s of dronefoto’s. Uiteraard krijgt u de gemaakte beelden voor publicatie te zien. Zijn ze goed? Dan zal uw woning snel online gepubliceerd worden. Lees hier meer over onze woningpresentatie.

Wat is het effect?

We kunnen geen beloftes doen over het effect op de verkoopprijs. Wat we wel merken, is dat woningen die aantrekkelijk op de foto staan, meer reacties krijgen en meer bezichtigingen.

Als er meer aandacht wordt geschonken aan de presentatie van de woning, heeft dat dus zeker weten positief effect!

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact op!