Germeraad Makelaars Pieter Jellessingel 9
9051 BV Stiens

Volledige ontzorging voor senioren

Steeds meer ouderen blijven langer thuis wonen en hierdoor is er steeds meer vraag naar geschikte, levensloopbestendige woningen. Mocht u of een van uw ouders om financiële of medische redenen niet meer in eigen woning kunnen wonen, dan is ondersteuning bij de verkoop of begeleiding bij de aan- of verkoop een welkome hulp. Wilt u weten hoe de juiste makelaar daarin kan ondersteunen? U leest het hier.

Verandering in woonwensen

Of het nu om financiële of medische redenen gaat, het komt vaak voor dat, naarmate men ouder wordt, de huidige woning niet meer voldoet aan de wensen. Wanneer er sprake is van een bovenwoning, grote tuin of trap in de woning, kan het lastig zijn om in de huidige woning te blijven wonen. Het is belangrijk om, als de huidige woning niet meer voldoet, uw wensen goed op een rij te zetten. Dit zorgt voor het meest succesvolle aan- en verkooptraject.

Een levensloopbestendige woning

Twee op de drie ouderen overweegt een seniorenwoning, ook wel een levensloopbestendige woning genoemd. Vaak wordt de overstap gemaakt naar een benedenwoning of appartement, maar seniorenwoningen zijn er in verschillende, uiteenlopende soorten – en natuurlijk maten. Levensloopbestendige woningen kenmerken zich met eigenschappen die het de bewoners zo comfortabel mogelijk maken.

Voorbeelden

Voorbeelden van voorzieningen in levensloopbestendig woningen:

  • Alle ruimtes gelijkvloers
  • Aangepaste keuken en badkamer
  • Antislipvloer
  • Automatische deuropener
  • Brede deuren
  • Bij appartementen een lift
  • Een goede bereikbaarheid en niet te ver van de voorzieningen

Waarom kiest u voor Germeraad Makelaars bij de overstap naar een seniorenwoning?

Germeraad is al meer dan 30 jaar actief als makelaar in Friesland en heeft ruime ervaring bij het begeleiden van ouderen bij zowel de aan- als verkoop van woningen. Als uw woning niet meer voldoet, gaan wij op gepaste wijze aan de slag met de huidige en toekomstige woonwensen. Onze bekendheid in en met de regio is groot waardoor wij, als de woonwensen in kaart zijn gebracht, een gepast advies geven over de nieuwe woning en geschikte buurt/omgeving. Tevens zijn wij een relatief klein makelaarskantoor, waardoor u altijd goede, persoonlijke begeleiding krijgt en eventueel extra hulp bij het invullen of aanvragen van documenten.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel met ons kantoor via 058-2571825

Contact opnemen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Onze adviseurs staan u graag te woord
Stel hier uw vragen